Skip to main content
Bezienswaardigheden

Niews

Nieuws en bezienswaardigheden die u kunt bezoeken of waaraan u kan deelnemen.

Fietsvierdaagse Wolvega

De fietsvierdaagse van Wolvega zal plaatsvinden van 2 juli 2024 t/m 5 juli 2024.

Openstal Oldeberkoop

De 53ste editie van Kunstroute Open Stal vindt plaats van 27 juli tot en met 25 augustus 2024.

Ook komende zomer verwelkomen wij weer ca. 40 kunstenaars die hun werk presenteren op een 20-tal locaties, zoals in de stal van een boerderij, de kerk, in galeries, garages, tuinen, in het bos en in de voormalige veevoederfabriek CAV.

Het laagdrempelige, intieme karakter van de oudste kunstroute van Nederland geeft elk jaar veel kijkplezier aan de bezoekers en kenmerkt zich door de relaxte sfeer waarin kunstliefhebbers door de straten en de bossen van Oldeberkoop wandelen en zich in de ruimtes begeven om van kunst te genieten.
 

Lindefestival Wolvega

Het Lindefestival zal plaatsvinden van 19 september t/m 21 september 2024.

Fietspad lang De Linde

Het fietspad langs de rivier De Linde is vanaf 30 juli 2022 weer opengesteld. Het asfalt is vervangen door een betonnen pad van 2m breed. Daarnaast is er een nieuwe fietsbrug geplaatst over De Wetering. U kunt vanaf Steggerda (Buitenweg) of via De Hoeve (Kontermansbrug) langs het water fietsen tot De Driewegsluis. Vervolgens kunt u verder fietsen naar Oldemarkt, Ossenzijl en Kalenberg.

Het Stellingenpad (wandelroute van het jaar 2023)

Op dit pad wandel je door de Stellingwerven in het zuidoosten van Friesland; een kleinschalig, afwisselend landschap waar mensen van oudsher geen Fries maar vooral Stellingwerfs spreken. Het pad is vernoemd naar de Friese Waterlinie die in de zestiende eeuw werd aangelegd en waarvan nog steeds sporen zichtbaar zijn in het landschap. GPX bestand Stellingenpad.